Om Julie Damlund


Julie-1.jpg

Om Julie Damlund

Jeg drikker min kaffe sort og stærk, og jeg glæder mig over hver eneste kop. Jeg ånder lettet op når den seneste kaffemode er drevet over; jeg er hverken til sirup eller frysetørret kaffe. Mine yndlingsbønner kommer i øjeblikket fra Etiopien og kan købes hos Svalerne i Århusgade .

Jeg arbejder som sognepræst og du kan finde mig i Lundehus Kirke og Taksigelseskirken i København.

Jeg har beskæftiget mig næsten lige så meget med musik som med kirke og tro. Jeg bekymrer mig om åndsfriheden i samfundet og hylder retten til at være besværlig, værdigheden i at have brug for hjælp og nødvendigheden af nogle gange at gøre tingene helt anderledes.

Jeg tror på kaffens betydning. Kaffedrikning er civilisationens smørelse og social metafor i ét. Kirkekaffen er uundværlig, som manifestation af det åbne fællesskab. Her kan alle være med. “Skulle vi ikke drikke en kop kaffe en dag?” er et komplekst og mangetydigt spørgsmål. Betydningen må afkodes nøje alt efter situationen og de involverede personer og spænder vidt. Fra ønsket om at indlede et forhold til et ønske om at slippe for nogen sinde at tale sammen igen. Kaffe må der til.

Jeg kan kontaktes via e-mail: jbd@km.dk eller telefon (fastnet): 39 46 46 66.